
Pica bučke
Testo za pico:
- 200g moke
- 10g kvasa
- 0,5žličke sladkorja
- 100 ml vode
- 50 ml mleka
- 1 žlica olja
- Ščepec soli
V moko naredimo jamico, ob rob potresemo sol. V sredino jamice damo polovico mlačnega mleka, kvas in sladkor, premešamo z malo moke in pustimo, da kvas začne delati mehurčke (približno 20minut). Dodamo ostale sestavine in dobro zgnetemo testo. Postimo počivat 1 uro, medtem pripravimo nadev.
Mi priporočamo tale nadev:
- 150g mletega mesa
- Mleto papriko
- Majaron
- Sol
- Poper
- 30g grobo mletih bučnih semen
- 0,5 žlica paradižnikovega koncentrata
- DOMAČA MOCARELA iz Kmetije Pr Matevž
- Lahko uporabite vaše najljubše sestavine za pico šunka, mocarela, tuna, sir, pršut, parmezan…
Testo razdelimo na 8 delov. Oblikujemo kroglice in jih nekoliko razvaljamo v sredino damo žlico nadeva in košček mocarele. Dobro zapremo kroglice in narahlo ovijemo z vrvico kot je na sliki. Ker bodo naše bučke še narasle, vrvice ne ovijajte pretesno sicer se bodo po odstranitvi vrvice razpadle.
Pečemo cca 20 minut na 160C do zlato rjave barve. Vrvico odstranimo.
Premažemo z olivnim oljem v katerega smo zamešali kurkumo, da dobijo lep rumen sijaj.
Ne pozabi na kečap in ostale omakice 😊
Strašno sladkanje in grozno veliko zabave.